Właściwości produktów pszczelich -filmy

Filmy o właściwościach produktów pszczelich . O ich zastosowaniu i dawkowaniu w profilaktyce zdrowotnej oraz leczeniu rożnych chorób.

Prof. dr hab. Ryszard Czarnecki ukończył Akademię Medyczną w Krakowie, na której uzyskał doktorat, stopień naukowy doktora habilitowanego oraz tytuł profesora. Jest autorem wielu publikacji naukowych.
Ważnym osiągnięciem prof. Czarneckiego są wieloletnie badania nad wartościami profilaktycznymi i leczniczymi produktów pszczelich takich jak pszczeli pyłek kwiatowy, propolis oraz mleczko pszczele. Wynikiem tych badań było wdrożenie do lecznictwa sześciu leków pochodzenia pszczelego, których autorem jest prof. Czarnecki.

Propolis -skład i działanie – prof. dr hab Ryszard Czarnecki

Kwint esencja wiedzy na temat składu i i działania przeciw bakteryjnego i przeciw wirusowego  propolisu .

 

 

Apiterapia w profilaktyce oraz leczeniu – wykład prof. dr hab Ryszard Czarnecki

Film polecam obejrzeć do końca bo w  ostatniej minucie bardzo ważna uwaga co do dawkowania.

 

Właściwości mleczka pszczelego